Guardiola pravi iznenađujući transfer: Otpisani defanzivac Barcelone nadomak prelaska na Etihad

Manchester City ovo ljeto želi da nadogradi svoj tim i stigne do dugo čekanog trofeja u Ligi prvaka.


Harry Kane je veoma blizu prelaska na Etihad, ali za sada još zvanične potvrde nema dok je druga želja Jack Grealish. 

Sa njima dvojicom u timu Guardiola smatra da mogu ostvariti veliki rezultat u nadolazećoj sezoni. Međutim pojavila se informacija da je trener popularnih Građana spreman da odradi jedan zaista iznenađujući transfer ovo ljeto.



Pep je spreman da u klub dovede otpisanog štopera Barcelone koji iza sebe ima veoma lošu sezonu. Radi se o Samuel Umtitiju koji je u drugom planu kod Ronalda Koemana. To ne bi bilo ništa čudno da Guardiola ima sjajne štopere. 

Partnersvo Johna Stonesa i Rubena Diasa je trenutno jedno od najboljih na planeti, ako ne i najbolje. Spajanjem njih dvojice je pun pogodak za City, a rezultat toga jeste da je City imao najbolju odbranu prošle sezone.



Pored dvojca, Pep na raspolaganju ima još Aymeric Laportea i Nathan Akea i pravo je čudo zašto želi da tu još doda i 27-godišnjeg Umtitija. Prema navoidma Todo Fichajesua pregovori su uveliko započeli i dvije strane su na putu da postignu sporazum o transferu Francuza u City.

Minule sezone štoper Barce je odigrao svega 827 minuta u svim takmičenjima i pravo je čudo za koga se opredjelio Guardiola. 

Da li ovim potezom Pep nagovještava da je vrijeme Laportea i Akea na Etihadu završilo ostaje nam sačekamo do kraja prelaznog roka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.