Lopetegui i Simeone u potrazi za novim špicem stigli do Apenina: Zvijezda Serije A želja velikana

Španski velikani Atletico Madrid i Sevilla koje sa klupa predvode Diego Simeone i Julen Lopetegui su na Apeninskom poluostrvu pronašli istu metu.


I jedan i drugi trener su u potrazi za napadačem otišli do Serije A i žele što prije da završe transfer.

Simeone je želio prvo Antoinea Griezmanna da vrati na Wanda Metropolitano stadion, ali do transfera ipak neće doći. Dok Lopetegui želi da ojača konkurenciju u napadu pred nadolazeću sezonu. Napadača kog su pronašli u Seriji A, tačnije u Torinu, jeste 27-godišnji Andrea Belotti. Sam Belotti je nekoliko puta nagovjestio da je spreman napustiti klub i napraviti veliki korak u svojoj karijeri.



Za njegove usluge je bio zainteresovan i Jose Mourinho, ali je odustao jer se okrenuo Cavaniju i Icardiju kao rješenjima u samom vrhu napada. 2 velikana iz Španije će voditi veliku bitku za sjajnog reprezentativca Italije. Navodno Torino za slobodu svog napadača traži 28 miliona eura, a velikani se nadaju da će uspijeti spustiti tu cifru na 20 miliona. 

Belotti je u Torinu već 6 godina i smatra da je sada pravi trenutak da krene dalje. Do sada u karijeri za Torino je postigao 105 golova na 228 utakmica koliko je odigrao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.