Solskjaer pravi šampionski United: Nakon Sancha i Varana u Madrid ide po još 2 pojačanja

Ole Gunnar Solskjaer sa Manchester Unitedom želi napokon da osvoji neki trofej i krenuo je u veliku kupovinu novih igrača.


U klub je stiglo dugo očekivano pojačanje u vidu Jadon Sancha koji je bio meta Crvenih đavola unazad nekoliko rokova. 

Pored njega u klub je stigao Raphael Varane sjajni defanzivac koga Solskjaer želi da upari sa Maguireom i napravi strašan štoperski tandem. Klub na tome ne misli stati nego žele još da kupuju, a trenutno su klub koji najviše troši na transfer pijaci.



Za Sancha su dali 85 miliona, dok za Francuza 50 miliona eura. Prema navodima ostrvskih medija, to je samo početak trošenja Uniteda. Solskjaer opet ide put Madrida gdje svoj tim želi da ojača sa 2 igrača Atletica. 

U svom timu želi da vidi Kieran Trippiera i Saul Nigueza. Engleski reprezentativac ima želu da se vrati u Premier ligu, a Solskjer je taj koji bi mu tu želju mogao ispuniti. Prema istim izvorima ostaje samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja, a navodno da bi ga pustili za cifru od oko 30 miliona eura.



Saul bi trebao da košta oko 50 miliona eura, cifru koju je spreman da plati United i sjajnog veznjaka ukrde ispred nosa velikom rivalu Liverpoolu koji ne odustaje od cifre od 40 miliona koliko su spremni da pošalju u Madrid.

United i Solskjaer sa još ova 2 pojačanja bi imali zaista perspektivan tim koji bi mogao da napravi veliki rezultat. 

Solskjaer još čeka svoj prvi trofej u klubu i možda je upravo ova sezona ta u kojoj će osvojiti pehar.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.