Bayern pazari na Nou Campu i spašava Barcu krize: Sjajni bek od 20 miliona velika želja Nagelsmanna

Barcelona se ovo ljeto nalazi u velikim finansijskim problemima i na sve načine pokušavaju da se izvuku iz nje.


Joan Laporta prvi čovjek Katalonskog giganta pokušava da vrati klubu stari sjaj, ali teško će uspijeti u toj namjeri izgleda.

Iako su u klub stigla zvučna imena poput Sergio Aguera, Memphis Depaya i Eric Garcije. Oni su u klub stigli kao slobodni igrači i sve što je potrebno bilo da im ponude finansijske uslove u vidu plate. Klub bi se izvukao iz krize ako proda neke od igrača i ovo ljeto teže prema tome da uspiju nekoga prodati.



Koeman je navodno spreman između ostalih i da se odrekne usluga jednog od bekova, a radi se o Sergino Destu, Emerson Royalu i Sergio Robertu. Po saznanju koje bi igrače mogao prodati Nagelsmann je odmah stao u red za jednog.

Prema navodima njemačkih medija, Nagelsmann je veoma zainteresovan za Sergino Desta. 20-godišnji beka je prošle sezone stigao iz Ajaxa na Nou Camp u transferu vrijednom 21 milion eura. Danas nakon samo jedne sezone bi mogao da napusti Barcelonu i preseli se u Munchen. Bayern je želio mladog Amerikanca još u vremenu kada je igrao za Ajax, međutim Dest se ipak opredjelio za Barcelonu.



Bayern bi kupovinom Desta mogao da koliko toliko ublaži krizu Barce, a transfer bi trebao iznositi oko 20 miliona eura. Naime to i nije neka velika cifra, ali Katalonskom klubu u ovom trenutku svaki euro značajan. Dest se baš nije najbolje uklopio u Koemanov sistem igre pa je najrealnija opcija da on napusti klub.

U minuloj sezoni Amerikanac je odigrao čak 44 utakmice u svim takmičenjima i pri tome upisao 3 gola i samo 1 asistenciju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.