Kovač kvari posao Rossonerima: Otpisana zvijezda Reala umjesto u Seriju A sve bliža Ligue 1

Monaco je tim koji se minule sezone do zadnjih par kola borio za sami vrh Ligue 1, ali ipak su na kraju posustali i završili na, po njih opet, odličnom trećem mjestu.


Trener Niko Kovač radi odličan posao sa limitiranom ekipom, a sada je spreman ovo ljeto da napravi malo ozbiljniju ekipu koja bi mogla parirati PSG-u, prije svih. 

Naime, Kovač je u Monaco stigao u julu prošle godine i odlučan je da napravi značajan rezultat u svojoj drugoj godini na klupi. Trećim mjestom Monaco je obezbjedio kvalifikacije za Ligu prvaka i sigurno da je prvi cilj da se plasiraju u grupnu fazu najjačeg takmičenja na Starom kontinentu.



Hrvatski stručnjak raspolaže sa igračkim kadrom za koji se može reći da u sebi ne sadrži pojedinca za kojega se može reći da je prva zvijezda tima. Upravo u tome leži to što tim ostvaruje sjajne rezultate i sigurno će Kovač i ovaj ljetni prelazni rok težiti prema tome da u klub dolaze igrači koji neće odskakati od ostalih.

Prema navodima francuskih medija, Kovač je pronašao idealno pojačanje za sledeću sezonu. Navodno je Monaco spreman da pokvari posao Milanu i na stadion Louis II dovede otpisanu zvijezdu Real Madrida. Radi se o napadaču koga Ancelotti nema u svojim planovima za narednu sezonu, a to je Luka Jović.



Srpski napadač se vratio sa pozajmice iz Eintrachta, ali izgleda da novu šansu dobiti neće i da će morati opet napustiti Santiago Bernabeu. Milan je bio veoma zainteresovan za napdača, ali sada će imati velikog konkurenta. Monaco je već spreman da izdvoji velika sredstva koja će uložiti za potpisivanje 20-godišnjeg Myron Boadu igrača AZ Alkmaara. 

Pored njega spremni su izdovijiti i novac za Srbina sa kojim Kovač misli ostvariti velike rezultate u narednoj sezoni.

Za sada nije poznato da li će otići iz Reala kao pozajmljen igrač sa mogućim otkupom ili će odmah trajno napuštati Madrid.

U Monacu bi sigurno bio prvi napadač, dok bi u Milanu ipak Ibrahimović bio neprikosnoven, tako da je 23-godišnjak na velikim mukama gdje nastaviti karijeru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.