Xhaka je prošlost: Arteta pronašao idealnog partnera Parteyu u veznom redu za 50 miliona eura

Arteta želi da ovo ljeto pokuša napraviti što je moguće ambiciozniji tim za narednu sezonu.


On iza sebe ima sezonu za zaborav i sigurno je da želi da se ona više nikad ne ponovi i upravo zbog toga kreće u velike promjene u igračkom kadru. 

Prije nego što počne kupovati na transfer pijaci, Arteta je spreman da se odrekne usluga Granit Xhake koji je na meti Jose Mourinha i njegove Rome. Xhaka je dobar igrač, ali nije pouzdan i dovoljno dobar za klub kojem su ambicije najbolja četiri u Premier ligi.



Iako potez prodaje još nije u potpunosti finaliziran, ali gotovo je sigurno da će 28-godišnji reprezentativac Švajcarske od naredne sezone biti član Vučice iz Rima. Arteta želi da nađe što je boljeg veznjaka da bude idealan partner Thomasa Parteya. 

Izgleda da je baš onog pravog pronašao u portugalskom reprezentativcu Rubenu Nevesu igraču Wolvesa. Navodno je uprava Topnika već stupila u kontakt sa igračevim agentom, Wolvesi traže 50 miliona eura za sjajnog veznjaka koji je navodno željan prelaska u neki veći klub.



Navodno je već spreman četverogodišnji ugovor koji će mu povećati platu koju trenutno ima u Wolvesima, a čini se kao idealna zamjena za Švajcarca. Xhaka je možda agresivniji u svojoj igri od Nevesa, ali Portugalac je kompaktniji igrač ima odličan pas i može postići gol sa distance, a čini se kao idealan partner Parteyu u veznom redu. 

24-godišnji Neves bi u Arsenal došao sa iskustvom igranja Premier lige što im je u ovom trenutku najpotrebnije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.