Velike promjene u Juventusu: Nakon Pirla i Paraticija, red došao i na odlaske u igračkom kadru

Nakon najlošije sezone u zadnjih 10 godina, velike stvari su se počele dešavati unutar Juventusa.


Prvo je smjenjen trener Andrea Pirlo kao i svi pomoćnici oko njega, nakon što su Bianconere vodili prema trofeju u Coppa Italia i jednva izborenom četvrtom mjestu u ligi. 

Nakon 9 godina dominacije u Seriji A, Inter je taj klub koji je prekinuo tu dominaciju i osvojio Scudetto. Nakon 2 godine na klupu Juventusa se vratilo dobro poznato lice Massimiliano Allegri. Stopama Pirla je otišao nakon 11 godina sportski direktor Fabio Paratici, što znači na gotovo svim pozicijama nas sledeće sezone očekuje novi Juventus.



To nije sve, sada je Allegri odlučio da i on malo promjeni sastav. Prema Navodima Gazzetta dello Sport, odlučio je dvojicu igrača staviti na transfer listu. Radi se o veznjaku Arron Ramseyju i defanzivcu Merih Demirelu na koje Allegri neće računati sledeće sezone. 

Obojica igrača su u Torino stigli 2019. godine, Ramsey iz Arsenala dok je Demiral stigao iz Sassuolo, ali do sada nisu postali važne karike u klubu i stoga Allegri želi da ih se riješi. Veznjak je jedan od igrača koji najviše zarađuje u timu, ali njegova forma na terenu ne opravdava ono koliko je plaćen.



Izgleda da je forma Welšanina daleko iza njega. Što se tiče defanzivca, njegova prva sezona je prošla u znaku povreda i nije mogao da pokaže zašto je doveden dok je minule sezone uglavnom proveo na klupi za rezervne igrače. 

Reprezentativac Turske se nije mogao naigrati pored Matthijsa de Ligta, Giorgia Chiellinija i Leonarda Bonuccija štoperski tandem koji je koristio Pirlo, a vrlo vjerovatno da će Allegri taj isti tandem koristiti. 

Odlazak bi bilo najbolje moguće rješenje za Turčina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.