Real dobija novi slučaj Bale: Najveći klupski promašaj ne želi da napusti klub

Real Madrid je dobio novog trenera, umjesto Zinedine Zidanea na klupu Kraljevskog kluba će sjesti Carlo Ancelotti.


Pred novim trenerom je veoma težak posao i planirana je velika rekonstrukcija u timu, gdje se očekuje veliki broj odlazaka i dolazaka u klub. 

Kraljevski klub se suočava sa problemom zvanim Gareth Bale, igrač koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u Tottenhamu i odigrao sezonu što bi se reklo toplo hladno. Problem Realu je taj što Bale zarađuje ogromnu platu u Realu, a ne želi da napusti klub. Izgleda da sada Real dobija još jedan slučaj Bale.



Radi se o Eden Hazardu, koji je prije 2 godine stigao u Real u transferu teškom 115 miliona eura, a nije opravdao ni jedan jedini uloženi euro. Povrede i loša forma su uticale na to da ne ispuni svoja očekivanja na Santiago Bernabeu. 

Belgijanac ne želi da napusti klub, jer ko bi se odrkao višemilionske plate koju 30-godišnji Hazard dobija u Realu. Gdje god da ode iz Reala morao bi se zadovoljiti sa dosta nižom platom, što Hazardu u ovom trenutnku nije u interesu.



"Ja ostajem. Ni sekunde nisam razmišljao da bi bilo bolje da odem. Neću otići kao promašaj kluba. Želim da pokažem da sam stvoren za Real Madrid", rekao je Hazard. Svi su mu zamjerili polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv svgo bivšeg kluba Chelsija, gdje se radovo sa svojim nekadašnjim saigračima.

"Da, smijanje nakon utakmice protiv Chelsija nije bilo u redu. Ono što su rekli nije bilo smješno, jednostavno je uvijek dobro, ponovo, vidit stare prijatelje. Ali shvatam da sam time narušio imidž Real Madrida", rekao je Belgijanac i prokomentarisao svoju lošu partiju u tom meču.



"Ljudi su mislili da nisam bio mnogo poremećen zbog eliminacije protiv Chelsija. Bio sam razočaran. Ako je postojala jedna utakmica u kojoj sam želio da pobjedim, to je bilo protiv mog bivšeg kluba, Chelsija, na Stamford Bridgeu", bio je jasan Azar. 

Da li će Real dobiti još jedan slučaj Bale ili će se Hazard probuditi i opravdati svoj uloženi novac.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.