Fiorentina obara klupski rekord: Zvijezda Stuttgarta koju nazivaju novim Kempesom nadomak Serije A

Fiorentina je klub koji se u medijima posljednjih nekoliko sedmica pojavljuje samo zbog srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića.


Naime, Vlahović je veoma tražena roba ove sezone i za njega bi Fiorentina mogla da zaradi čak 60 miliona eura. 

Zbog toga je potpuno sve u drugom planu što se tiče Fiorentine, a oni izgleda spremaju zanimljivo ljeto što se tiče dovođenja igrača. Kako postoji šansa da srpskog napadača proda za rekordnu sumu, isto tako postoji mogućnost da dovedu igrača i obore klupski rekord.



Prema tvrdnjama italijanskog novinara Gianluca Di Marzia, Fiorentina je poslala zvaničnu ponudu od 25 miliona eura zajedno sa bonusima za krilnog napadača Nicolasa Gonzaleza. Radi se o 23-godišnjem argentinskom ofanzivcu koga su prozvali novi "Mario Kempes". 

Međutim, nije uspio da opravda poređenje sa jednim od najboljih argentinskih napadača svih vremena. Prošlu sezonu je završio sa 6 golova i 2 asistencije u 17 utakmica koliko je odigrao, a u Stuttgartu je već 3 godine, od kada je stigao iz Argentinos Juniorsa.



Dosadašnji rekord Fiorentine je Juan Cuadrado za koga je Udineseu prije 8 godina plaćeno 20 miliona eura, a sada ako bi došao u klub Gonzalez taj rekord bi mogao biti oboren. Oboriće Fiorentina i rekord ako pordaju Vlahovića to je sigurno.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo u narednom periodu da li će klub napustiti Vlahović i da li će ih pojačati Gonzalez.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.