Grimaldo nakon 6 godina bi se mogao vratiti u Španiju: 2 velikana La Lige žele sjajnog beka

Alejandro Grimaldo je španski fudbaler koji trenutno nastupa za Benficu, igra na poziciji lijevog beka i iza sebe ima veoma uspješnu sezonu.


Takva sezona nije ostala ne primjećenja i izgleda da bi sjajni Grimaldo već ovo ljeto mogao da napusti portugalsku ligu i Benficu. 

Prema navodima španskih medija, Grimaldo bi mogao ubrzo da dobije dvije ponude od 2 velikana La Lige. Navodno se radi o Atletico Madridu i Barceloni, 25-godišnji Grimaldo je upravo iz Barcelone B u januaru 2016. godine otišao u Benficu čiji je član sve do danas.



Atletico i Barcelona traže dodatno pojačanje na lijevom beku, a vjeruju da je upravo Grimaldo idealno rješenje za to. Uprava Atletica je navodno već stupila u razogovore sa agentom Grimalda i žele prije Barce da završe posao oko sjajnog beka.

Koeman i uprava su zainteresovani za Španca, ali tržišna vrijednost od 22 miliona eura kompliciraju stvari. Razlog toga jeste velika finansijska kriza koja je pogodila Katalonski klub. Za razliku od Atletica koji je koliko toliko u boljem položaju što se tiče finansija i vrlo lako bi mogli doći do Grimalda.
 


Simeone u Grimaldu vidi idealno rješenje koje će zamjeniti Lodija, koji se baš i nije pokazao minule sezone i trener želi da za njega pronađe adekvatnu zamjenu. Grimaldo minule sezone ima učinak od 2 gola i 10 asistencija na 31 utakmici u portugalskom šampionatu. 

Ostaje nam da sačekamo i vidimo ko će prvi povući konkretan potez i ko će prije doći do fenomenalnog Grimalda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.