Nakon samo 20 dana Fiorentina ostaje bez trenera: Gattuso gleda u Premier ligu, a Firenca u legendarno ime

Legenda Milana i bivši trener Napolija Gennaro Gattuso, nakon samo 20 dana je napustio klubu Fiorentine.


Gattus je u minuloj sezoni bio trener Napolija i pošto u zadnjem kolu nije uspio ekipu odvesti u grupnu fazu Lige prvaka, dobio je otkaz. 

Na novi posao nije mnogo čekao, samo nakon par dana imenovan je za novog trenera Fiorentine. Ali to nije sve, samo nakon 20 dana na mjestu trenera Fiorentine, Gattuso se našao u sukobu sa upravom. Kao razlog odlaska Gattusa se navodi sukob oko dovođenja igračkog kadra za sledeću sezonu.



Gattuso je tražio pojačanja po svojoj želji i još neke druge garancije od kluba, ali klub nije želio izaći u susret treneru, te su Gattuso i klub razišli. Navodno, predsjednik kluba nije želio dovesti igrače koje je Gattuso želio, a ti igrači su klijenti agenta Jorea Mendesa, čiji je i Gattuso sam klijent. 

Tako da je legendarni Gattuso na klupi Firence izdržao tek 20-ak dana. Prema navodima italijanskih medija, već je poznato novo ime na klupi firence, a to je legendarni Claudi Ranieri, iskusni italijanski trener, koji je u Engleskoj sa Leicesterom osvojio Premier ligu.



Dok prema navodima ostrvskih medija, Gattuso preko noći postaje prva meta Daniel Levyja. Levy je postavio Fabija Patricija za sportskog direktora i dao mu sva ovlaštenja da pronađe novog trenera. Za sada je Gattuso samo ideja, ali svi ostrvski mediji navode da je Gattuso prvi favorit. 

Gattuso je u svojoj karijeri radio u Švajcarskoj, Grčkoj i Italiji, ali ipak je Premier liga nešto posebno za svakog trenera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.