Engleska ima tim za velika djela: Protiv Hrvatske nije bilo mjesta za 2 igrača koja vrijede 150 miliona

Reprezentacija Engleske je juče odigrala prvi meč na Europskom prvenstvu protiv Hrvatske i slavili su minimalnim rezultatom od 1:0.


Strijelac gola je bio igrač Manchester Cityja, Raheem Sterling, koji je u 57-oj minuti na asistenciju Phillipsa donio pobjedu svojoj reprezentaciji. 

Ovaj Euro je malo drugačiji od ostalih, naime treneri su imali pravo da pozovu 26 igrača, ali za početak utakmice mora odrediti 23 igrača koja će se naći u protokolu za meč. Pred jučerašnji meč Gareth Southgate je morao 3 igrača da eliminiše sa spiska.



Pored Harry Maguirea, koji se još oporavlja od povrede, Engleski selektor je na iznenađenje mnogih precrtao Jadon Sanchoa i Ben Chilwella. To ne bi bilo ni malo čudno da ova dva igrača zajedno ne vrijede 150 miliona erua. 

Sancho je jedan od najdraženijih mladih igrača na planeti, a procjenjuje se na oko 100 miliona, dok Chilwell ne tako davno postao klupski prvak Europe sa Chelsijem i njegova vrijednost je oko 50 miliona. "Nesreća je što moramo imenovati samo 23 igrača i morali smo pokriti određene pozicije. Ne volim što moram izostavljati igrače iz ekipe na velikim takmičemnjima", rekao je Southgate uz obrazloženje da su igrače Borussije i Chelsija izostavljeni iz tehničkih razloga.



Sancho je igrao u pripremnoj utakmici protiv Litvanije prošlog vikenda, dok je Chilwell dobio dodatno slobodno vrijeme, jer je igrao finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Engleski selektor je na pozicijama lijevog beka, koju pokriva Ben Chilwell, dao prednost Kieranu Trippieru iako u Atleticu on pokriva poziciju kraj desne aut linije.

Ispred Chilwella se još našao i sjajni fudbaler Manchester Uniteda, Luke Shaw koji je meč protiv Hrvatske ispratio sa klupe za rezervne igrače. U ofanzivnom dijelu tima su igrali Foden, Mount, Sterling i kao najistureniji je bio ko drugi nego Harry Kane.



Na klupi ispred Sancha su se našli još Rashford, Saka, Calvert-Lewin, Grealish i Bellingham dovoljno govori o tome kakav potencijal ima reprezentacija Engleske. Southgate bi se mogao naći na velikim mukama što se tiče odabira igrača za sledeći meč. 

Oni naredni meč igraju u petak 18. juna protiv reprezentacije Škotske, a prema navodima ostrvskih medija, Maguire će opet biti taj koji će otpasti sa spiska jer neće biti spreman do petka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.