Da li je Barcin spas u zvijezdama Cityja: Mahrez im je već ponuđen, a očekuju još jednog

Prvi čovjek Katalonskog kluba Joan Laporta želi da svoj klub izvuče iz krize koja ih je zadesila usred pandemije izazvane korona virusom.


Veliki finansijski problemi koji su zadesili klub ostavljaju posljedice na potencijalna pojačanja za sledeću sezonu. 

Takav se slučaj desio sa Wijnaldumom, koji je gotovo sigurno bio viđen kao novi stanovnik Nou Campau, ali u zadnji tren se pojavio PSG sa boljim uslovima za igrača. Naravno da se skoro duplo veća plata nije mogla odbiti, pa je će tako Holanđanin postati novi igrač viceprvaka Francuske.



Koeman sada želi da pojača svoj tim za sledeću sezonu, ostalo je upražnjeno to mjesto u veznom redu gdje želi da dodatno ojača konkurenciju vremešnom Sergio Busquetstsu. Prema navodima El Chiringuita, Mahrezov agent nudi Alžirca Barceloni. 

Razlog toga jeste što City ovo ljeto planira da uloži sredstva u dvojac Harry Kane i Jack Grealish, pa 30-godišnji Mahrez smatra da bi njegova uloga u timu mogla biti značajno manja i da je vrijeme da potraži novu sredinu.



Takođe agent i njemačkog veznjaka Ilkay Gundogana takođe želi svoj igrača da ponudi Barceloni, navode isti izvor. 30-godišnji Gundogan je još za vrijeme kada je igrao za Borussiju iz Dortmunda bio povezan sa prelaskom u Barcelonu, ali ipak je završio u Cityju. Barcelona i City bi ovo ljeto mogli sklopiti brojne ugovore.

Već su Sergio Aguero i Eric Garcia u besplatnim transferima iz Cityja otišli put Barcelone. Spominje se ime Aymeric Laportea koga Koeman želi na Nou Campu sledeće sezone, dok bi Guardiola u svojim redovima volio da vidi reprezentativca španije Sergija Roberta.



Barcelona bi sa zvijezdama kakve su Gudnogan, Mahrez i Laporte uz to kad dodamo Aguera i Garciju koji su već potpisali za klub, dolazimo do zaključka da bi Koeman imao veoma ambiciozan tim za sledeću sezonu i mnogo bolji rezultat. 

Međutim, Mahrez i Gundogan neće doći kao slobodni igrači, nego bi Barcelona morala za obojicu da plati neku naknadu ili u nekoj razmjeni igrača da se presele na Nou Camp.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.