Zidane ima zanimljiv plan: Dva najbolja igrača planete za godinu dana zajedno na Santiago Bernabeu

Real Madrid očekuje večeras velika utakmica, naime oni igraju polufinale Lige prvaka protiv Chelsea u Londonu. 


Prva utakmica igrana je u Madridu, završena je neriješenim rezultatom 1:1, a izabranici Zidanea su odigrali može se reći lošu utakmicu.

I dok su sve oči uprte u večerašnji spektakl, uprava Reala ne sjedi skrštenih ruku, nego planira uzbudljivo ljeto. Kao što je poznato Real ovo ljeto želi da dovede velika imena na Santiago Bernabeu. Dva igrača za koja su zainteresovani najviše jeste Kylian Mbappe i Erlign Haaland. 



To sigurno neće biti jednostavno, jer Dortmund ne pušta svog najboljeg igrača prije 2022. godine. Dok situacija oko Mbappea i nije baš najjasnija, on je sam izrazio želju da nekad zaigra za "Kraljevski" klub. Ovo ljeto su male šanse da obe zvijezde potpišu za Real, ali klub je smislio zanimljiv plan. 

Navodno, Real je spreman ovo ljeto da učini sve i da potpišu Mbappea, koji još nije produžio ugovor sa Parižanima, a nije poznato kad će i hoće li. I sa njim u timu kao garanciju na stvaranje novih "Galacticosa" Real će pokušati te 2022. godine pridobiti mladog norveškog reprezentativca na Santiago Bernabeu.



Ako u svom planu Real Madrid i Zidane uspiju, stvoriće nove "Galácticose" a sigurno i jedan od najboljih napadačkih tandema na planeti. Real na čelu sa Florentino Perezom sigurno da može ostvariti sve što poželi, pa i da napravi strašan tandem koji će dominirati narednu deceniju. 

Ostaje da sačekamo prvo ovo ljeto i da vidimo da li će sve krenuti po planu i da li će Mbappe obući dres "Kraljevskog" kluba.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.