Solskjaer sprema zanimljivu razmjenu za ljeto: Otpisani iz Uniteda za zvijezdu Juventusa

Solskjaer će biti veoma aktivan ovo ljeto na transfer pijaci u potrazi za novim zvučnim imenima.


Velike probleme pravi porodica Glazers koja unazad par godina nije bila spremna da odriješi kesu za neka velika imena.

Zbog toga su navijači digli veliku pobunu i žele da oni napuste klub. Glazersi su odmah pokušali malo da smire situaciju i izgleda da su spremni da odvoje 60 miliona eura za zvijezdu Tottenhama Harry Kanea. Solskjaer na tom ne želi da stane nego je pronašao je još jednog igrača kojeg želi na Old Traffordu.



Prema Calciomercato koji navodi da je Solskjaer veoma zainteresovan da Paulo Dybalu. Dybala ima ne tako dobru sezonu iza sebe, razlog su povrede koje su ga odvojile sa terena i nije mogao da pokaže sve što zna.

I pored tako loše sezone Solskjaer ga želi u Unitedu sledeće sezone. Prema istom izvještaju navodi se da je United spreman ponuditi lijevog beka Alex Tellesa, koji nikako da dobije šansu jer Luke Shaw igra odlično i ima puno povjerenje Solskjaera.



Juventus je bio dugo zainteresovan za Tellesa i mogli bi biti zadovoljni ako bi ga uključili u razmjenu. Na Juventusu je da odluči, jer Dybali ugovor ističe na ljeto 2022. godine i ako ga sada ne prodaju ili ne produže ugovor, on će klub da napusti kao slobodan igrač.

Dybala ove sezone odigrao svega 22 meča u svim takmičenjima i pri tome dao 4 gola i 2 puta bio asistent, dok Telles na 23 utakmice ima učinak od 2 gola i 6 asistencija.

Ko će u ovoj razmjeni ako dođe bolje proći veliko je pitanje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.