Barcelonin otpisani ponuđen velikanima: Klopp ga želi svim silama na Anfieldu

Klopp želi što prije da se zaboravi ova sezona i što bolje pripremi igrački kadar za sledeću.



Velika mogućnost postoji da se Liverpool ne plasira u Ligu prvaka, što bi moglo uticati na eventualna pojačanja.

Danas svakom igraču je san da igra u velikom klubu i nastupa u Ligi prvaka, ukoliko Liverpool ne izbori mjesto koje vodi u Ligu prvaka, pitanje je koliko zvučna imena će moći privući Anfield. Loša sezona se može okarakterisati kao posljedica brojnih povreda, posebno u defanzivi.



Niz povreda je moralo natjerati Kloppa na brojne rotacije i improvizacije u defanzivi, a poučen tim iskustvom njemački trener je spreman da tokom ljeta ojača konkurenciju u defanzivi. Prema saznanjima Mundo Deportiva, Klopp je pronašao pojačanje u Barceloni.

U pitanju je Samuel Umtiti, štoper Barcelone je svrstan u igrače koji bi mogli da napuste Camp Nou tokom ljeta. Francuski defanzivac ima ugovor sa Barcelonom do 2023. godine, a njegova skromna uloga koju je imao u prethodnom periodu i visoka primanja su razlozi zbog kojeg je Kataloncima u cilju da ga prodaju već u narednom prelaznom roku.



Dok bi Umtiti na Anfield stigao kao idealna opcija za period dok se ne oporave od povreda, Virgil van Dijk i Joe Gomez. Samuel Umtiti je prema saznanjima Daily Expressa ponuđen i velikanima poput Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Juventusa, Liona. Međutim, do konkretnih pregovora sa nekim od pomenutih klubova još nije došlo.

Naime, prije nekoliko sedmica interesovanje je pokazao i ruski Zenit, ali Umtiti je odmah odbio tu mogućnost, jer ne želi ići u timove van liga petice.

Iako još nije poznata sudbina 27-godišnjeg francuskog štopera, sve su veće šanse da će karijeru nastaviti van Barcelone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.