Njemci odabrali: 20 najboljih igrača u istoriji Bayerna, a onoga koji im je donio sve trofeje nigdje nema

Njemački Sport1 objavio je spisak od 20 najboljih igrača u istoriji Bayerna, na njemu se nalaze zaista velika imena i istinske legende, ali mjesta nije bilo za jednog od najboljih. 


Prema mišljenju njmeačkih novinara mjesta nema za Roberta Lewandowskog, što je sve ostavilo u čudu.

Lewandowski iza sebe ima odličnu sezonu, a i karijera u Bayernu mu je fenomenalna, ali ni to nije bilo dovoljno da se nađe na spisku od 20 najboljih. Za sve što je uradio u Bayernu on je legenda, svi golovi svi trofeji koje je donio Bayernu ipak nisu dovoljni izgleda.



Poljski reprezentativac je ove sezone postigao 36 golova u Bundesligi i u finišu sezone želi da sruši rekord Gerda Mullera od 40 golova u jednoj sezoni. 32-godišnjak je u 7 godina koliko je već u Bayernu, postigao 289 golova i osvojio 17 trofeja među kojima i Ligu prvaka.

Franz Beckenbauer se našao na prvom mjestu najboljih igrača koje je Bayern imao, a slijede ga Gerd Muller i Lothar Matthhaeus, a u prvih pet se nalaze još Sepp Maier i Oliver Kahn. Od aktuelnih igrača Bayerna na listi se nalaze Thomas Muller, Jerome Boateng i Javi Martinez. Zanimljivo je i da na spisku nema trenutnog sportskog direktora Hasana Salihamidžića.



Kompletna lista izgleda ovako: 1. Franz Beckenbauer, 2. Gerd Mueller, 3. Lothar Matthaeus, 4. Sepp Maier, 5. Oliver Kahn, 6. Bastian Schweinsteiger, 7. Philipp Lahm, 8. Karl-Heinz Rummenigge, 9. Thomas Mueller, 10. Arjen Robben, 11. Paul Breitner, 12. Klaus Augenthaler, 13. Mehmet Scholl, 14. Uli Hoeness, 15. Franz Roth, 16. Stefan Effenberg, 17. Franck Ribery, 18. Jerome Boateng, 19. Javi Martinez, 20. Georg Schwarzenbeck. 

Na spisku su velike legende Bayerna, ali vjerujemo da je moralo biti mjesta i za Lewandowskog.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.