I to je moguće: Ako Chelsea osvoji Ligu prvaka medalju će dobiti čovjek bez nastupa koji čak i nije u Londonu

Chelsea se plasirao u finale Lige prvaka nakon 9 godina, tamo će se sastati sa ekipom Pep Guardiole Manchester Cityjem. 


Oni su u polufinalu nadigrali u svakom smislu te riječi Zidanea i njegov Real Madrid. 

Za Chelsea će svim srcem navijati i jedan njihov igrač koji je na zimu posuđen Milanu. Riječ je o Fikayo Tomoriju koji iako daleko od Londona i bez ijednog nastupa u Ligi prvaka može do medalje, pod uslovom da Chelsea u finalu savlada City.



Naime, tokom grupne faze Tomori je bio igrač Chelesa i našao se na spisku za svih šest mečeva. Međutim, tadašnji trener Frank Lampard mu nije dao priliku da zaigra niti jednom od mečeva protiv Seville, Rennesa i Krasnodara.

Tomori je stigao u zimskom prelaznom roku u Milan i odmah se ustalio u prvih jedanaest. Do sada je sakupio 17 mečeva u svim takmičenjima, a kako stvari stoje na kraju sezone će se vratiti u Chelsea. Posljednji ovakav slučaj je zabilježen 2016. godine. 



Tada je medalju dobio Denis Cheryshev koji je na zimu otišao iz Real Madrida na pozajmicu u Valenciju. A Real je tada u finalu pobjedio Atletico Madrid nakon boljeg izvođenja penala. Cheryshev je tokom sezone skupio 38 minuta u tri nastupa u grupnoj fazi protiv Malmea i PSG-a.

Sigurno da će Tomori biti najvatreniji navijač i u slučaju pobjede, bez minute u Ligi prvaka doći do medalje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.