Gazzeta dello Sport otkriva zašto Juve nije bio konkurentan: Pirlo uradio što ni jedan trener nije prije

Juventus je nakon 9 godina izgubio Scudetto, tu dominaciju torinskog kluba je prekinuo Inter.


Juventus je Pirlov prvi samostalni trenerski posao i odmah ga guraju u vatru, i baš pod njegovim vodstvom klub gubi trofej. 

Mediji sve više razloga nalaze za neuspjeh, što u Seriji A što u Ligi prvaka. Juventus je ove sezone ponovo prerano ispao iz Lige prvaka, ovoga puta od Porta. Iako najbogatiji tim u ligi i sa činjenicom da u timu imaju jednog od najboljih fudbalera današnjice ostaju bez trofeja.



Gazzeta dello Sport je analizirao sva 34 meča Juventusa u Seriji A ove sezone, i došla do zaključka zbog čega torinski klub imao toliko problema u nekim utakmicama, pa čak i čitave sezone. Naime Pirlo, je na sva 34 meča izveo 34 različite postave. 

"Gazzeta" navodi da je to sigurno donijelo veliku konfuziju u timu Juventusa, jer nijednom prilikom nije izveo istih 11 igrača. Možda na planeti ne postoji trener kao Pirlo koji je ovo uspio uraditi, a to zasigurno nije dobro za tim. 



Mnogi od igrača pod Pirlom su često mjenjali svoje uloge na terenu, a navode samo jedan primjer Danila koji je igrao na svakom mjestu u defanzivi, počevš od lijevog do desnog beka preko štopera, čak je zaigrao i na mjestu centralnog veznog.

Mnogi vide ovaj neuspjeh Juventusa u Andrea Pirlu, koji nije dorastao zadatku, i vjerovatno na kraju sezone da će napustiti klub.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.