Tuchel izdvojio 3 igrača Chelseaja: Iskreno, ne želite da budete u bilo kakvom sukobu sa njima

Menadžer Chelsea Thomas Tuchel radi, možemo slobodno reći, solidan posao od kako je na klupi zamjenio legendu kluba Frenk Lamparda. 


I dok se spremaju za revanš meč Lige prvaka koji igraju protiv Porta, Tuchel je u najavi za taj meč pohvalio svoje igrače. 

Pa je tako imenovao Antonio Rudigera, Cesar Azpilicuetu i Matea Kovačića kao tri zvijezde sa kojima kako on kaže "ne želite ući u borbi". Šef Chelsea je objasnio da je računao na to da će Rudiger, Azpilicueta i Kovačić dati to nešto klubu, rekavši: 



"Iskreno, ne želite ući u borbu s Tonijem Rudigerom, Cezarom Azpilicuetom ili Mateom Kovačićem. Oni su emotivni momci koji su uvijek spremni na borbu i u njihovoj je prirodi to pokazati na terenu i zaštititi interese našeg tima", rekao je Tuchel i dodaje:

"Oni su bitne karike u ekipi i možemo se osloniti na njih jer je u njihivoj prirodi da se uvijek bore za dobrobit čitavog tima".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.