Španski mediji javljaju: Haaland je već odlučio gdje želi igrati, ali sad mu problem pravi Raiola

Ovo ljeto najtaženiji igrač je uvjerljivo Erling Haaland, koji se povezuje sa najvećim klubovima svijeta a naručito se pominju klubovi iz Engleske i Španije. 


Pa je tako Haaland-ov agent Mino Raiola susreo sa Barcelonom i Real Madridom oko mogućeg transfera a razgovorima se pridružio i Haalandov otac.

Alf Inge i Raiola su razgovarali s novoimenovanim predsjednikom Barcelone Laportom i madridskim Florentinom Perezom. Haaland 20-godišnjak je najzanimljiviji mladi napadač na svijetu, odabrao je svoj sledeći potez, a prema riječima Diaria AS, to je Real Madrid. 



Navodno je otac Alf Ingea saopštio želje sina Joseu Angelu Sanchezu, madridskom direktoru. Međutim, u prilog mu ne ide ono što Raiola radi, Raiola traži da se klubovi nadmeću za njega, jer za što više novca ga proda Raiola će dobiti veliku naknadu za izvršenje posla. 

Izvori bliski Madridu naznačili su da neće biti uvučeni u nadmetanje sa Barcelonom, City-em, United-om ili Liverpoolom, kako Raiola želi. Real neće platiti između 150-175 miliona eura za Haalanda, ako potroše toliki novac, to će biti na njihovu glavnu metu a to je napadač PSG-a Kylian Mbappe. 



Norveški internacionalac izbio je na scenu s RB Salzburgom prošle sezone, postigavši 28 golova, uključujući i 8 u Ligi prvaka, prije kraja godine. U Dortmunnd je prešao u januaru 2020. godine, gdje je u međuvremenu zabio 49 puta u 49 utakmica. 

Ovo ljeto će biti najzanimljivije ljeto na fudbalskoj pijaci definitivno u zadnjih par godina, a da li će Haaland napustiti Dortmund ostaje da vidimo. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.