Solskjaer našao igrača kojeg će upariti sa Maguierom: Španca od preko 50 miliona žele i u Realu

Manchester United od penzionisanja Ferdinanda i Vidića nikako da pronađe štoperski tandem koji bi koliko toliko unjeo smirenost u odbrani.


Zadnjih par sezona lutaju na toj poziciji sa igračima, čak i najskuplji defanzivac Maguire nije unjeo tu smirenost i sigurnost.

Maguier je postao kapiten tima sa Old Trafforda, očekuje se dosta od njega ali nikako da uprava nađe idealnog partnera koji bi zajedno sa njim nosio odbranu Uniteda. Ovo ljeto kako navodi Manchester Evening News, Solskjaer će u potragu za novim štoperom da pokuša stvoriti pravi zid u odbrani.



Sada mu je na listi želja prva zvijezda Villarreala, 24-godišnji Pau Torres. Torres u svom ugovoru ima klauzulu od 50 miliona eura, koja se povećava na 65 miliona eura u zadnjih 15 dana ljetnog prelaznog roka. Cijena ta Unitedu ne bi trebala predstavljati problem jer znamo koliko su dali za Maguiera.

Manchester United će imati žestoku konkurenciju u dovođenju Torresa jer su zainteresovani i Real Madrid, City kao i Bayern Munchen. On je ove sezone odigrao 32 utakmice postigao je 3 gola, a 9 puta je njihova mreža ostala netaknuta. Smatra se jednom do najtalentovnaijih defanzivaca svoje generacije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.