Raskinuli su ugovor, ali probleme nisu: Mesut Ozil i dan danas pravi ogromne gubitke Arsenalu

Mesut Ozil je nakon skoro 8 godina u januaru napustio Arsenal i potpisao za klub koji navija od malena a to je Fenerbahce.


Ozil je odlučio napustiti Arsenal zbog toga što nije bio u planovima kod trenera Mikela Artete.

Njemački reprezentativac skoro godinu dana nije odigrao čak ni minutu za Arsenal, ali Ozil nije previše mario za to, razlog odlična plata koju je zarađivao. Veznjak je imao ugovor sa Arsenalom do kraja ove sezone prema kojem je zarađivao 350.000 funti sedmično, i jasno je što Ozil nije želio ranije da napusti klub.



U januaru je saopšteno da su Arsenal i Ozil postigli sporazum o prekidu saradnje, gdje Ozil kao slobodan igrač napušta Arsenal i prelazi u Fenerbahce gdje potpisuje ugovor do 2024. godine. Međutim, ni u Turskoj mu ne ide kako treba, od kako je stigao u klub odigrao je svega 7 utakmica.

Ozilu će trebati veremena da se vrati u formu to je sigurno, jer skoro godinu dana bez minute je ostavilo traga. Ono što je iznenadilo mnoge navijače popularnih "Topnika" jeste informacija da Arsenal i dalje plaća Ozila iako je prije 5 mjeseci napustio klub.



Navodno, Arsenal i Ozil su se tada dogovorili da će klub i dalje plaćati njegovu platu do okončanja ugovora koji ističe na kraju ove sezone. Naime, engleski The Atletic je objavio da Arsenal isplaćuje 90% Ozilove plate, što je oko 315.000 funti sedmično, što će u konačnici iznositi da će Ozil od kluba čiji nije više član inkasirati čak 7.38 miliona funti.

Turski velikan je obavezan da do kraja sezone isplaćuje razliku a to je mizernih 35.000 funti sedmično, a  na kraju sezone će dogovoriti nove uslove. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.