Real Madrid na ljeto spremio pravu rekonstrkuciju tima: Zidane čak 8 igača stavio na transfer listu

Florentino Perez je bio glavni pokretač novog projekta pod nazivom Superliga koja se raspala za samo 48 sati.


Ta liga je trebala brojati 12 stalnih članova, a Superliga bi klubovima donijela ogroman novac. 

Zbog propasti Superlige, Real Madrid mora pronaći način kako da zari novac za nova pojačanja, oni su mislili da će projekat proći da će zaraditi ogroman novac koji bi uložili u dolazak Mbappea ili Haalanda. Sada se Perez mora okrenuti altenativama a to je prodaja svojih igrača. 



Navodno Zidane je čak 8 igrača stavio na transfer listu, njihovom prodajom bi bi trebali zaraditi 250 miliona eura, prenosi španski list Marca. Na tom spisku se nalaze Jović, Varane, Marcelo, Isco, Mariano, Odriozola, Ceballos i Bale. 

Navodno za Varanea bi trebali zaraditi 70 miliona, za koga su zainteresovani Chelsea i United. Real je navodno spreman dati igrače ispod cijene, tako da bi Jović kojeg su platili 60 miliona mogli pustiti samo za 20 miliona. 



Razlog prodaje za tako malo novca stoji u tome što njegova plata od 10 miliona eura godišnje predstavlja preopterećenje budžeta. Isto tako se će gledati da se riješe Balea i Isca čija plata takođe predstavlja veliko opterećenje i za veliki klub kakav je Real Madrid.

Real će ovoga puta prvo morati prodati neke igrače da zaradi novac pa tek onda da ulaže u nova velika pojačanja, dok prethodnih godina nije bio takav slučaj.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.