Potez koji se čeka u Barceloni: Laporta želi da iskoristi situaciju i dovede prvu zvijezdu Premier lige

Barcelona je još jedan u nizu klubova koji je zainteresovan za zvijezdu Premier lige i pokušaće da ga dovede ovo ljeto. 


Predsjednik Barcelone Joan Laporta navodno vjeruje da može namamiti na Nou Camp igrača, prije nego li to uradi veliki rival Real Madrid. 

On smatra da je Real Madrid sovju pažnju usmjerio negdje drugo, tačnije na pokušaju da Mbappea vide na Bernabeu. Tvrdi da je njegov tim već stupio u kontak sa agentom kapitena Engleske reprezentacije Kaneom. Real je već dugo povezivan s dovođenjem zvjezde Tottenhama Harry Kane. 



27-godišnjak u svojoj klupskoj karijeri još nije osvojio ni jedan veliki trofej, a nedavno se čak nije ni zalagao za svoju budućnost u "Spursima". Real je jedan od niza klubova zainteresovanih za potpisivanje zvijezde Borussije iz Dortmunda Erlinga Haalanda. 

Takođe Madriđani su zainteresovani i žele viditi u svojim redovima, senzaciju Kyliana Mbappea. Barcelona je takođe zainteresovana za Haalanda, ali im je trenutno realnija opcija Kane, jer Haaland ima prevelike uslove koje čak i Barsa teško mogla da ispoštuje. 



Ian McGarry za Transfer Windowsa kaže da je Kane tek treća opcija na Realovoj listi prioriteta. "Budući da je Real Madrid lovi i Mbappea i Haalanda, budući da nije uložio velika sredstva zadnja dva prelazna roka sada očito žele vratiti svoj status kao broja 1 u Španiji", i dodaje još:

"Tako da se očekuje bar jedno senzacionalno pojačanje na Santiago Bernabeu ovoga ljeta". Ostaje nam samo da vidimo koga će pridobiti prije da obuče dres Reala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.