Napokon i to da se desi: Dortmund zbog Manuela Neuera sve bliži kupovini igrača Bayerna

Potraga Borussia iz Dortmunda za novim golmanom je u punom jeku, a novi broj jedan bi mogao stići na Westfalenstadion već na ljeto.


Posljednjih nedelja se povezuju s više od 10 golmana, i sugurno će biti zanimljivo vidjeti kako će se ova situacija razvijati u narednim mjesecima. 

Zahvaljujući Manuel Neuer-u, Dortmund je zagrizao za rezervnog golmana Bayern Munchena. Riječ je o Alexander Nubel-u koji zbog Neuer-a branio samo 3 meča ove sezone, jer se navodno Neuer izjasnio da želi da brani na sve i jednoj utakmici. 



Prema Sport1, Borussia Dortmund već neko vrijeme prati razvoj visoko ocjenjenog golmana, ali nije samo Dortmund zainteresovan da ga vidi u svojim redovima sledeće sezone. Tu je i Olympique Marseille, a i Monaco oba tima iz francuske Ligue 1. 

Bivši golman Schalkea je došao u Bayern da nešto nauči od Neuera i da brani na nekim utakmicama, ali ne da bude konstatno na klupi. Ako ne raskine ugovor, Nubel će vjerovatno otići na posudbu jer želi da brani.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.