Bayern već ima plan: Žele u svojim redovima idealno pojačanje - Prvu zvijezdu Tottenhama

Ekipa koja je trenutno dominantna u svijetu fudbala unazad par godina jeste svakako minhenski Bayern, igrački su potkovani skoro na svakoj poziciji.


Ali to ne znači da uprava kluba sjedi skrštenih ruku, nego užurbano radi na pronalasku igrača za budućnost, i zato već imaju strašan plan.

Plan im je ni manje ni više nego zvijezda, ne samo Tottenhema, nego trenutno i svjetskog fudbala. Priča se o mogućem transferu Kane-a da bi mogao da napusti Tottenham, sada su se pojavile informacije da još jedna zvjezda pred odlaskom. 



Prema Football Insideru, uprava minhenskog Bayern je zainteresovan za Heung-min Sona. Još u decembru, šef "Spursa" Jose Mourinho otkrio je kako Južnokorejanac želi ostati u klubu do kraja karijere, ali nagovjestio je da je pandemija COVID-19 uticala na njihovu sposobnost da postignu novi ugovor. 

Trenutni ugovor mu važi do ljeta 2023. godine, ali Bayern je navodno spreman pričekati ljeto 2022. godine na svoj potez a to je taj plan, kada se nadaju da će 28-godišnjak biti dostupan na tržištu po veoma nižoj cijeni od trenutne.



Ako Tottenham i dalje bude propuštao igranje u Ligi prvaka, ne bi nas iznenadilo da Bayern namami Sona natrag u Bundesligu. Jasno je da bi se puno toga moglo promejniti od sada do tada, ali trenutnoo se čini da je Bayern na razini iznad Tottenhama.

On je pored Kane-a, najbolji igrač Tottenhama ove sezone, 13 golova i 9 asistencija u 28 nastupa je apsolutno odličan statistički podatak.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.