Manchester City osigurao najbitniji potpis u klubu: Guardiola može imati samo još jaču ekipu

Manchester City će na kraju ove sezone ostati bez jednog od najboljih igrača, u pitanju je Aguero, kojem uprava neće produžiti nastavak saradnje.


Ali zato uprava kluba zajedno sa Guardiolom odradila je odličan posao, produžetak ugovora najboljem igraču je ono što može obradovati navijače plavog dijela Manchestera. 

Belgijanac Kevin De Bruyne potpisao je novi ugovor do 2025. godine. Prethodni ugovor veznjaku je trebao isteći na ljeto 2023. godine i sada su ga produžili na još dodatne dvije godine. "Ne bih mogao biti sretniji. Od kako sam se pridružio City-u 2015. godine, osjećao sam se kao kod kuće. Volim navijače, moja porodica se preselila i živi u Manchesteru", rekao je De Bruyne. 



Dok sportski direktor Txiki Begiristain dodaje: "Ovo je vrlo značajan trenutak za klub. Kevin je, bez sumnje, jedan od najboljih igrača na planeti. Oduševljeni smo što je naš igrač i radujemo se što ćemo ga gledati još dugo na Etihadu".

Kevin De Bruyne je osvojio nagradu PFA igrač godine, i on je prvi igrač City-ja koji je osvojio tu prestižnu nagradu, do sada za City je odigrao 253 utakmice, postigao 64 gola i asistirao 105 puta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.