Nekadašnji igrač i trener Reala komentarisao potez Kloppa: Je li potrebno ponižavati takvog igrača

Prvi meč četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola pripao je ekipi koju sa klupe predvodi legendarni Zinedin Zidan. 


Rezultat je glasio 3:1, a strelci su bili dva puta Vinicius Juniror i Asensio za Real, dok je Salah pogodio za Liverpool. 

Madriđani imaju finu prednost pred revanš, ali daleko od toga da će se četa Klopp-a lako predati. Jedna zanimljiva situacija se desila u 42. minutu meča kada je Thiago Alcantara zamjenio Keitu, što je na svoj način prokomentarisao Jorge Valdano.



On je svojevremeno nosio dres Reala i bio trener "Kraljevskog" kluba, a u razgovoru za Movistar prokomentarisao tu situaciju: "Pitam se je li potrebno ponižavati svog igrača 3 minute prije kraja prvog polvremena. Ta promjena je očito neka vrsta kazne". 

Jorge je još pohvalio cijeli tim  Reala i trenera Zinedina Zidana te poručio da Real ima šanse da opet osvoji Ligu prvaka. Tu situaciju je nakon utakmice prokomentarisao i objasnio Klopp, koji je izjavio: "To je bila taktička izmjena, takve stvari mi se ne sviđaju u ovom poslu. Kada to napravite ispada da je jedan igrač odgovoran za igru u provom poluvremenu", rekao je Klopp i nastavio:



"Keita nije bio odgovoran, on nije igrao neko vrijeme. On nije bio dobar u igri, ali da budem iskren, mogao sam u tom trenutku napraviti još nekoliko izmjena. Nije se radilo o Naby-ju, ali učinio sam to i sada nisam sretan zbog toga, jer razgovaramo kao da je to njegova odgovornost. Nije. Bilo je taktički." 

Klopp nije zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača na terenu, moraće puno bolje u revanšu ako misle da prođu dalje i plasiraju se u polufinale.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.