Legenda Anfielda poziva upravu da reaguje: Barca ima idealnog igrača za kojeg je Liverpool pravi klub

Legenda Anfielda i Liverpoola, John Barnes, se oglasio i poručio upravi Liverpoola na koji način moraju da reaguju i koga da dovedu ukoliko žele da se vrate u sami vrh. 


Gotovo je sugrno da će Liverpool ovog ljeta raditi mnogo na pojačanjima kojima je neophodno ojačati napadački dio ekipe kako bi naredne sezone osvojili naslov prvaka koji u ovoj nisu uspjeli odbraniti. 

Liverpool je već duže vremena pokazivao interesovanje za Ousmane Dembelea, a John Barnes koji je proveo 10 punih godina na Anfieldu smatra da bi ovaj igrač u ovom trenutku bio savršeno pojačanje. 



Francuski reprezentativac Dembele (23) postigao je deset golova u 36 nastupa za Barcelonu ove sezone. "Jedan od igrača za kojeg mislim da bi mogao savršeno da se uklopi i podigne svoju igri na još viši nivo u Liverpoolu je Ousmane Dembele", rekao je Barnes za britanske medije. 

"On bi se idealno uklopio u napadu Liverpoola jer je to igrač koji je savršen za Liverpoolov način igre. Ako želi nastaviti igrati u najvećim klubovima poput Barcelone, onda je Liverpool pravi klub za njega. On je igrač koji odgovara načinu na koji Liverpool igra i mislim da bi Liverpool trebao biti zainteresovan i aktivno raditi na njeogovom dovođenju", rekao je Barnes. 



Liverpool se suočava s teškom borbom za osiguranje najbolje četiri pozicije u Premier ligi i sedmi je uoči subotnjeg okršaja protiv Aston Ville.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.