Italijanski mediji javljaju: Manchester City mjerka veliku zvjezdu Intera iz Milana

Manchester City na kraju ove sezone ostaje bez jednog od najboljih napadača, Sergio Aguera, i po svemu sudeći će morati izaći na tržište u pronalasku novog.


City je započeo već potragu i prva na listi želja je super zvijezda Dortmunda, Erling Haaland, ali Guardiola sprema rezervni plan u slučaju da od norvežanina ne bude ništa. 

Prema pisanju Corriere Dello Sport, uprava kluba zajedno sa Guardiolom zainteresovan za zvijezdu Serie A a i Intera, Romelua Lukakua. U slučaju da izvise kod Haalanda, sigurno da će se okrenuti korpulentnom napadaču belgijske reprezentacije i bivšem igraču ljutog gradskog rivala United-a. 



Inter će zahtjevati visokih 120 miliona eura za svakoga ko odluči ući u pregovore oko Lukakua. Međutim, Inter je u finansijskim problemima i mora se riješiti neke od zvijezda tima kako ne bi upao u krizu. Lukaku je već postao glavni igrač Intera, ali ako stigne ponuda koja bi zadovoljila čelnike Intera, Lukaku će vjerovatno napustiti "Neroazzure". 

Trenutno su to samo špekulacije i City nije napravio ništa po tom pitanju, nikakav konkretan korak oko potpisa Lukakua. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.