Ancelotti zainteresovan za otpisanu zvijezdu Juventusa: Ostaje samo da ga nagovori na transfer

Ancelotti radi zaistao odličan posao ove sezone sa ekipom Evertona, trenutno su osmi u Premier ligi, ali imaju šanse za plasaman u Ligu prvaka.


Ako se uspiju plasirati u Ligu prvaka Ancelotti će morati pojačati svoj tim na ljeto, a navodno je zainteresovan za zvijezdu Serie A. 

Prema Caught Offside-u, Ancelotti i uprava su zainteresovani za zvijezdu Juventusa, Paulo Dybalu. Dybala otkako je 2015. godine prešao iz Palerma u Juventus za 36 miliona funti, upisao je 244 nastupa i postigao 98 golova, a bio je i jedan od glavnih igrača "Stare dame". 



Ova sezona je ispod očekivanja, postigao je samo 3 gola na 16 utakmica, a sada je pao u drugi plan i prema svemu sudeći Pirlo više ne računa na sjajnog Argentinca. 27-godišnjak ima još 18 mjeseci ugovora, i sad je idealna prilika da se Juventus pokuša riješiti Dybale i da nešto zarade na njemu. 

Ako uđe u zadnju godinu ugovora može se desiti da ode za manje para ili čak kao slobodan igrač. Ostaje da vidimo da li će Ancelotti uspjeti da igrača nagovori da se dođe na Goodison Park.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.