Guardiola sprema novi napadački tandem: Jedna zvijezda tima za nove dvije

Manchester City na čelu sa Guardiolom ove sezone igra atomski fudbal, trenutno su u polufinalu Lige prvaka i jako blizu osvajanja Premier lige. 


Iako se igra fenomenalan fudbal na Etihadu, Guardiola već razmišlja o pojačanjima za narednu sezonu.

Pep planira da napravi senzacionaln napad sledeće sezone. Navodno spreman je prije svega da proda jednog od najboljih igrača a to je Raheem Sterlinga, a u mjesto njega dovede dva fenomenalna pojačanja. Prema Football Insideru, City je spreman da dovede Erling Haalanda i Jack Grealisha sledeće sezone.



Guardiola engleskog internacionalca više ne smatra toliko bitnim u klubu kao što je nekad bio, a navodno spreman je prodati svoju zvijezdu za 80 miliona funti. Haaland je prva želja kluba sa Etihada jer im je prijeko potreban napadač, a kao druga želja je Villin Grealish, koga Pep zaista cijeni. 

Sterling je do sada u 286 utakmica postigao 113 gola, ali Guardiola izgleda više ne vjeruje u njega i spreman je da ga se odrekne.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.