Gerrard otkrio zadatak koji je imao u Liverpoolu: Kontaktirao sam današnju zvijezdu Reala, ali me izignorisao

Steven Gerrard po završetku profesionalne karijere uplovio je u trenerske vode, i za sada mu odlično ide sa Glasgow Rangers-ima, sa kojima je obezbjedio dugo čekanu titulu.


Kao fudbaler ostaće upamćen kao legenda tima sa Anfielda i njihov dugogodišnji kapiten, dres "Redsa" nosio je na 710 utakmica. 

Još 2014. Gerrard se prisjeća blamaže koju je doživio. Zadatak mu je bio da dovede Toni Kross-a na Anfield Road. Toni Kroos je danas u Realu, ono što je nekada bio Gerrard u Liverpool-u. Njih dvojica imaju jako sličan stil igre, odličnu tehniku, pregled igre i fantastičan dubinski loptu a i završni pas. 



Iako je Gerrard bio istinska legenda u svijetu fudbala Kroos ga i nije previše doživljavao. "Predsjednik je od mene tražio da uvijerim velike igače da potpišu za nas, prvi na listi je bio Toni Kroos. Predstavi se tebe niko ne može odbiti", rekao je Gerrard i nastavio: 

"Tražili su od mene da ga kontaktiram. Pisao sam mu, razmjenili smo nekoliko poruka i nakon toga me ignorisao. Nedugo zatim je potpisao za Real". Njemac je dolaskom u Real stekao reputaciju kao jedan od najboljih veznjaka na planeti, zajedno s Modrićem na sredini terena su činili čuda i sa Realom popeli na evropski tron nekoliko puta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.