Dormtund ima plan ukoliko ih napusti Haaland: Novi Jan Koller je već na radaru

Borussia iz Dortmunda i Erling Halaand ovo ljeto bi se mogli rastati, jer su za sjajnog Norvežanina zainteresovani skoro svi najveći timovi na planeti.


Ako se to i desi, da Halaand napusti Dortmund, oni će morati potražiti igrača koji bi nadomjestio njegov odlazak.

Halaandov agent i njegov otac Alf su prošle sedmice bili u Španiji i obavili razgovore sa Realom i Barcelonom, a sledeća destinacija je Ostrvo i razgovori sa zainteresovanim klubovima Premier lige. Borussia je odredila cijenu za Halaanda. 



Evropski mediji spominju da je to cifra od 150 miliona eura za zainteresovane klubove, a navodno cilj kluba je da pokušaju zadržati trentno jednog od najboljih mladih igrača. Ako ga ne uspiju zadržati, njemački mediji tvrde da su već pronašli zamjenu za njega. 

Zamjenu su pronašli u Bundesligi u austrijskom napadaču Saši Kalajdžiću, ovaj 23-gdišnjak koji ima 2 metra trenutno nastupa u Stuttgartu, gdje pruža izvanredne partije. Ovo mu je druga sezona u Stuttgartu, ranije je nosio dres Admire Wacker.



Sigurno da bi napravio iskorak u svojoj karijeri kada bi došao na Signal Iduna Park, a svojom visinom u žutom dresu bi posjećao na legendarnog Jan Koller-a. Ove sezone na 29 mečeva postigao je 14 golova i bio asistent kod 4 gola.

Čekamo da počne ljetni prelazni rok i da vidimo šta će se desiti sa Halaandom, da li će napustiti ili ostati u Dortmundu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.