Arteta pikirao idealno pojačanje: Zvali su ga "novi Ozil", a sada bi mogao u Arsenal besplatno

Arteta i uprava Arsenala ovo ljeto će morati potražiti pojačanje na mjestu organizatora igre ukoliko ne uspiju zadržati Martina Odegaard-a. 


On je u Arsenal došao u januaru kao pozajmljen igrač Real Madrida. Svojim partijama je zadivio čelnike Arsenala, pa će oni pokušati da ga potpišu za stalno, ali tu se pita i Real. 

Poslje odličnih partija pruženih u Arsenalu, svkako da Zidan neće ostati ravnodušan i tako lako se odreći Odegaarda. U slučaju da Odegaard napusti Emirates, Arteta je pronašao idealno pojačanje u Italiji. Kako javlja Sky Italy, u pitanju je igrač Milana Hakan Calhanoglu. 



Turskom organizatoru igre ugovor ističe na kraju sezone, i on bi mogao Milan napustiti kao slobodan igrač. Pošto klub i igrač nikako da nađu zajednički jezik oko novog ugovora. Igrač traži 5 miliona godišnje bez bonusa, a Milan nudi 4 miliona i ne misli prihvatiti uslove koje igrač zahtjeva.

Calhanoglu-a je legendarni trener Karlsruhe-a Winfried Schafer opisivao kao "novi Mesut Ozil". Ukoliko bi mogao donjeti slične kvalitete kao Ozil navijači Arsenala bi sigurno bili oduševljeni. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.