Španski mediji javljaju: Perez konačno prodaje veliku zvijezdu, i to gubitkom od čak 100 miliona

Prema pisanju uglednog španskog lista Mundo Deportivo, Perez je odlučio da proda zvijezdu svoga kluba za tri puta manje novca nego što je bio slučaj kada je dolazio.


Kada je dolazio u Kraljevski klub plaćen je visokih 150 miliona eura i očekivalo se mnogo od njega, a on nije ispunio očekivanja trenera i uprave kluba. 

U dresu Chelsea pružao je partije kakve su ga i preporučile Perezu da ga dovede u Real i da pokuša napraviti neke nove " Galácticose ". U tom trenutku u Chelsea-u Hazard je važio za ponajboljeg igrača na svijetu, od njega je sve polazilo u igri " Plavaca ", postizao golove, asistirao bio pravi vođa ekipe.




Belgijski reprezentativac Hazard u Real Madrid dolazi 2019. godine kao najzvučnije pojačanje, ali to nije opravdao na terenu, razlog tome su mnogobrojne povrede koje su ga spriječile da pokaže zašto je doveden iz Chelsea.

Odigrao je svega 36 utakmica i postigao 4 gola i 4 puta bio asistent, sve to za dve godine. U ovoj sezoni je odigrao samo devet utakmica, i to posljednju početkom februara protiv protiv Elche-a gdje je odigrao samo 15 minuta.



Dovoljno govori koliko je često na raspolaganju Zidanu i Realu. Jasno je zašto uprava kluba želi da se riješi Hazarda, koji ima važeći ugovor do 2024. godine. Cilj Reala jeste da se riješi astronomske plate koju ima Hazard i njegovom prodajom otvori vrata Haalandu i Mbappeu za koga je Real zainteresovan.

Jedino pitanje nam ostaje da vidimo koji je klub spreman da plati 50 miliona eura za igrača koji je proveo više vremena u bolnici i oporavku od povrede nego na terenu, ali svakako da ima još šta da pokaže tridesetogodišnji Hazard.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.