Poznati stručnjak za transfere otkriva: Haaland može da bira - 4 velika su u igri

Dortmund će ovo ljeto imati veliku borbu u namjeri da zadržati trenutno jednog od najboljih napadača na svijetu za kojeg su zainteresovani velikani svjetskog fudbala. 


Jedan od najpoznatijih stručnjaka za transfere Fabrizio Romano otkrio je imena klubova koji su veoma zainteresovani da na ljeto vide Haalanda u svojim redovima. 

Ovaj fenomenalni napadač koji ima samo 20 godina ne prestaje da oduševljava fudbalski svijet svojim partijama. Zato i ne čudi imena klubova koje je Romano svrstao u sami vrh kao najzainteresovanije da Haalanda obuče njihov dres. 



Romano je danas objavio 4 kluba a to su Real Madrid, Barcelona i gradski rivali United i City. Od kada je zasijao i pokazao se u najboljem svijetlu na terenu ovi klubovi su bili zainteresovani da ga dovedu ali bezuspješno, ali sada ovo ljeto po Dortmund će biti najteže da ga zadrže u svojim redovima. 

Fenomenalni Norvežanin ove sezone u Ligi prvaka postavio neke teško dostižne rekorde, postao je najmlađi fudbaler sa 20 golova za šta mu je bilo potrebno samo 14 utakmica. Najmlađi igrač koji je postigao više od 10 golova u prve dvije sezone. 



Haaland je trenutno ove sezone na 33 data gola na 31 odigranom meču. Romano je takođe naveo da nikakve odluke o transferu neće biti prije maja, tako da ćemo svi morati sačekati konačnu odluku Haalanda.

Uprava Dortmunda je navodno rekla da samo ko ponudi 180 miliona eura mpže ući u razgovor oko Haalanda, ali realna cijena za koju bi ovaj sjajni fudbaler mogao da napusti Signal Iduna Park je nešto više od 100 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.