Odluka je na upravi Citya: Raiola postavio osnovni uslov za Haalandov dolazak

Manchester City će ovoga ljeta morati izaći na tržište u potrazi za novog napadača, jer je Aguero najavio da će napustiti klub. 


City će očajnički popuniti prazninu koju je napustio agentinski genije, a jedna od glavnih meta jeste Erling Brau Haaland. 

Norveška zvijezda evropskog fudbala koji u protekle dve godine očarava svijet, postiže golove nevjerovatnom brzinom kako za Red Bull Salzburg tako i za Borussiu iz Dortmunda. Haaland trenutno postiže pogodak u prosjeku što je nevjerovatno, postigavši 49 u prvih 49 nastupa u svim takmičenjima. 



Haaland je rođen za postizanje golova, a izgleda da će Norvežanin biti još veća gol mašina ako pojača Manchester City, razlog tome je jer City stvara mnoštvo šansi u svakoj utakmici nije bitno ko je protivnik. 

Međutim, Haaland neće biti nimalo jeftin, posebno ako želi da napusti Borussiu Dortmund ovoga leta pre nego što njegova klauzula o dovođenju od 68 miliona funti postane aktivna 2022. godine.



Za potpisivanje klijenta Mine Raiole bit će potrebna naknada od 100 miliona funti, možda čak i veća od 150 miliona funti, a 20-godišnjak takođe zahtjeva i ogromnu platu. Kako izvještava The Sun, Haaland želi postati najplaćeniji igrač u istoriji Premier Lige sa platom od 600.000 funti nedeljno.  

To je više nego što Raheem Sterling, Riyad Mahrez i Ruben Dias zarađuju zajedno, po Sportacu. Tako kad bi i Haaland ovoga ljeta potpisao za City na petogodišnji ugovor, taj paket bi koštao klub ukupno oko 300 miliona futni što je možemo reći vrtoglava cifra. 



To je nečuvena svota novca, iako je City jedan od rijetkih klubova u svjetskom fudbalu koji bi moga odgovoriti na te finansijske zahtjeve norveškog reprezentativca koji je buduća nada fudbala. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.