11 bivših igrača Ancelottia danas bi bili nepobjedivi - Vezni red predvode Ronaldinho i Kaka

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti ima jedan od najluđih rezimea u istoriji fudbalskog posla koji radi. 


Ok, naravno, bilo je pomalo iznenađujuće viditi Ancelottia kao trenera Evertona, ali on zna kako i ima to znanje da savlada svaku prepreku u svakom klubu u kojem je bio glavni trener. 

I teško da prejerujemo, jer je Ancelotti svuda vukao konce od Real Madrida do Juventusa preko AC Milana i Bayerna iz Munchena. Kao rezultat toga, Ancelotti je otkrio neke od najboljih fudbalskih talenata moderne ere, učestvovao je u tri titule Lige šampiona i ni manje ni više nego 11 domaćih prvenstava. 



Ako se polako probijete kroz listu velikih imena koja su vam u glavi trenutno radila pod palicom Ancelottia, onda nemoj te paničariti, jer smo odlučili napraviti mi to za vas. 

I to kažemo zato jer smo, shvativši nevjerovatan spisak legendi koje su igrale za Ancelottia, odlučili smo sastaviti zapanjujući koji možete da napravite od tih igrača. Osim toga, tim od 30 igrača koji smo stavili na spisak je najveća kolekcija legendi koje smo ikada vidili zajedno. 



Pa krenimo redom, Ancelotti je imao ključeve Cecha u Chelseau, Neuera u Minhenskom Bayernu, Casillasa u Realu i Buffona tijekom njegovih ranih dana s Parmom kako bi nadoknadio neke od najvećih kvarteta svhih vremena. 

Odakle uopšte krenuti kada je riječ o odbrani? Zapanjujuće je pomisliti da Ancelotti ima toliko odbrambenih kvaliteta na raspolaganju da bi Thuram, Ramos, Terry i Cole možda skupljali paučine na klupi. Imena kojima je bio trener, Cafu, Lahm, Nesta, Maldini, Cannavaro pa prosudit sami sa kakvim je igračima raspolagao. 



Zamislite da imate četiri osvajača Zlatne lopte, sedam osvajača Svjetskog prvenstva, i najboljeg veznog igrača u istoriji veznog reda. Često se zaboravlja da je Zidane igrao pod Ancelottiem tokom njegovog mandata u Juventusu između 1999. i 2001. godine, dok Rivaldova čarolija u AC Milanu često leti ispod radara - i to je samo vrh ledenog brijega. 

Kaka, Pirlo, Lampard, Seedorf, Xabi Alonso, Robben i Del Piero izdvojeni kao jedni od najboljih igrači pod palicom Ancelottia. I ono što mnogi čekaju, jeste ubojiti napad, koji je Ancelotti imao u svakom timu koji je vodio.



Da, tačno je, Ronaldovih 20 utakmica s AC Milanom znači da je Ancelotti vjerovatno imao pristup do dva najveća strijelca svih vremena i to prije nego što uopšte spomenemo Lewandowskog i Drogbu! A pogledaj te samo ostale Cristiano Ronaldo, Shevchenko, Ibrahimović, Inzaghi. Ne znam za vas, ali čak i razmišljanje o stvaranju startnih XI od tih legendi čini se nemogučim zadatkom i neizbježno je da neke fudbalske ikone ne bi ni sjele na klupu. 

Uostalom, ne može biti jasnije naznaka kvaliteta svetske klase sa kojom je Ancelotti sarađivao da bi igrarči poput Lahma, Shevchenka, Casillasa, Drogbe i Del Piera mogli zauzeti rezerve.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.