Tuchelov ostanak u PSG-u sad postaje nemoguća misija - Vrsni stručnjak će biti nasljednik

Od PSG-a se očekuje samo najviše, u odnosu na ulaganja u klub ta očkivanja su i opravdana pa stoga voditi PSG nije ni malo lagan posao.


U okviru 1. kola Lige prvaka PSG je na svom terenu izgubio od Manchester Uniteda (1:2), a ovaj poraz mogao bi posla koštati njemačkog stručnjaka Tomasa Tuchela. 

Poraz od Uniteda žestoko je uzdrmao francusku ekipu, a Tuchel se našao i na meti uticajnih medija pa se njegov ostanak čini kao nemoguća misija. "Užasno igraju. Sramota je na šta su ličili u prvom poluvremenu."



"Po ulasku Rafinhe stvari su se nešto promijenile, no poraz je zaslužen. Pogledajte kako izgleda ekipa, Tuchel je pogubio konce. Neymar jeste najbolji igrač, ali ne ovakav. Ovaj tim nema trenera", rekao je poznati francuski fudbalski analitičar Pierre Menez. 

No, nije to jedini problem za Tuchela. Naime, poznato je da ga sportski direktor Leonardo "ne miriše", a navodno je Brazilac već krenuo da ubjeđuje bogate vlasnike da smijene njemačkog stručnjaka i dobiju na klupi jednog zaista vrsnog stručnjaka.



A, situaciju posmatra Massimiliano Allegri, kojeg zapravo Leonardo želi vidjeti na klupi PSG i za kojeg smatra da bi mogao biti idealno rješenje za klupu njegovog tima. Čini se da su Tuchelovi dani u PSG-u odbrojani.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.