Real se riješi Balea, ali dobije Hazarda - Trenutna Hazardova brojka je 223 i ona i dalje raste

Eden Hazard je u Real Madrid stigao kao veliko pojačanje u ljeto 2019. godine i baš kao i Gareth Bale trebao je biti stub igre narednih nekoliko sezona, ali čini se da nije počeo kako treba. 


Kraljevi su za njegovo dovođenje izdvojili 100 miliona eura, a uz dodatne bonuse transfer bi mogao čak koštati i 146 miliona eura. 

Međutim, Real može mirno spavati jer Hazard je daleko od ispunjenja bilo kakvih bonusa koji bi Chelseaju donijeli dodatne milione na račun. Belgijanac je od dolaska u Madrid često povrijeđen. Rijetkost je da uveže nekoliko uzastopnih utakmica, pa je do sad na listi povrijeđenih bio 233 dana. 



Ova cifra će sasvim sigurno još rasti. Ne očekuje se da će Hazard na teren barem još tri sedmice i to nikako ne raduje navijače kraljevskog kluba koji Belgijanca već smatraju promašajem. 

On je za Real u proteklih nešto više od godinu dana odigrao samo 22 utakmice i ostvario je učinak od jednog gola i sedam asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.