Nova šansa za Paul Scholes-a: Engleski niželigaš promovisao legendu Uniteda za privremenog trenera

Legenda tima sa Old Trafforda Paul Scholes nije čekao dugo na novi trenerski aganžman nakon ne tako uspješnog početka trenerske karijere na klupi Oldham-a. 


Na klupi Oldham-a je proveo svega 31 dan kada se rastao sa klubom, za to vrijeme imao je samo jednu pobjedu i sedam poraza što je značilo i rastanak sa klubom. 

Ono što je interesantno za klub kojeg će u narednom periodu voditi jeste to da je on suvlasnik zajedno sa svojim saigračima iz zlatne generacije '92. Ryan Giggs, David Beckham, Phil Neville, Nicky Butt oni zajedno imaju 50% udjela u klubu. 



Salford je i rodni grad Scholes-a što će svkakao biti još veći motiv za njega da pokaže da je epizoda u Oldham-u bila slučajnost i nesporazum na relaciji vlasnik i on. Odmah se bacio na poso i sa sobom doveo Warren Joyce-a za pomoćnika, koji je vodio United-ove rezerve i Wigan. 

Zahvaljujući finansiranju pomenutih iz zlatne generacije klub se dobro razvija trenutno se nalaze u League Two, četvrtom rangu engleskog fudbala a ambicije uprave i trenera jeste promocija u viši rang. Na tabeli su na petom mjestu sa dve pobjede i tri nerješena rezultata, svoj debi na klupi Scholes će imati u subotu protiv Port Vale-a. 



Imenovan je Scholes za privremenog trenera dok se ne nađe trajno riješenje, ali rezultatima i igrom na terenu svakako može da taj privremeni ugovor postane stalni što je svakako želja Scholes-a da to pokaže u rodnom gradu. 

Sada je sve na njemu da pokaže da se ipak zna nešto i u trenerskim vodama, a ne samo kao vezni fudbaler Old Trafford-a gdje je proveo svoju cijelu karijeru. U Unitedu je proveo punih 20 godina što ga svrstava među legende tog kluba.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.