Brazilski "wonderkind" se vraća na Apeninsko poluostrvo - Samo ovaj put destinacija nije Milan

Sve dok ima igrača bez kluba na tržištu ekipe mogu da se pojačavaju, a jedno od sledeći pojačanja koje bi moglo da odjekne u fudbalskom svijetu stiže sa Apenina. 


Brazilski "wonderkid" koji je igrao u Seriji A, tačnije za Milan od 2007 do 2013 mogao bi opet da se vrati ali samo ovoga puta ne u Milan. 

Alexander Pato kome su predviđali blistavu karijeru kakvu je većina brazilaca i doživila njega je zaobišla. Povrede kakve je samo on dobijao spriječili su ga da opravda epitet " wonderkids " i bude igrač o kome se priča. Kada je iz Internacionala prešao u redove " rossonera " svi su vjerovali da će uspjeti pokazati sve ono što zapravo brazilci i znaju a to je igrati i uživati u fudbalu. 



Od 2007-2013 koliko je proveo u Milanu odigrao je 150 utakmica podjelio 18 asistencija i postigao 64, nije to bila ni loša statistika ali povrede ga spriječavaju i dolazi do rastanka gdje ga prodaju u Corinthians. 

Tada kreće lutanje po Evropi, Južnoj Americi pa čak i završava i u kini dve godine, na kraju vraća se u Sao Paulo gdje mu ističe ugovor i ostaje bez kluba. Ruka spasa se pojavljuje opet na Apeninima tamo gdje je možda i najbolje svoje partije prikazivao. 



Samo ovoga puta neće obući dres " rossonera " nego Geone koja je spremna da ispoštuje sve želje Pata i njegovog agenta i da pokuša opet oživiti svoju karijeru koliko je to moguće, te pokazati zapravo o kakvom igraču se radi. 

Imao je Pato ponuda Monze i Spezie ali teško da će Seriu A zamjeniti nižom ligom. Možda još muče i vuče određene probleme sa povredama, ali svakako 31 godina koliko ima Pato nisu neke godine i može još da pokaže da nije za penzije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.