Mourinho se javno požalio: Wenger me nije ni spomenuo u svojoj knjizi, a znam i zbog čega

Bivši trener Arsenala i zaista veliki stručnjak, Arsene Wenger, prije nekoliko dana je objavio svoju knjigu koja je izazvala dosta pažnje širom planete. 


Wenger je pisao najviše o svojoj trenerskoj karijeri na klupi londonskog kluba gdje je proveo preko 20 godina i zaista ispisao istoriju Arsenala.

S Topnicima je svojevremeno dominirao u Engleskoj, ali u posljednjih desetak godina na klupi ovog tima se i nije baš proslavio. Legendarni francuski trener nedavno je objavio knjigu u kojoj je govorio o mnogim detaljima iz svoje karijere, ali je otkrio i dosta zanimljivih priča za koje javnost nije znala. 



Međutim, nije se baš svima svidjela ta knjiga, a tu se izdvaja Jose Mourinho koji s Wengerom odavno nije u dobrim odnosima. Rivalstvo je počelo kada je Portugalac preuzeo Chelsea i sigurno da je jedan od najtežih trenera protiv kojih se Wenger susreo. 

Mourinhu je zasmetalo što ga bivši trener Arsenala nije spomenuo u svojoj knjizi i odlučio je javno da se požali. "Nije me spomenuo jer me nikada nije pobijedio. Nećeš uraditi posebno poglavlje od 12 ili 14 utakmica u kojoj nikada nisi pobijedio", rekao je Mourinho, pa zatim dodatno objasnio svoje mišljenje: 



"Knjiga treba da vas usreći i učini ponosnim i zbog toga savršeno razumijem tu situaciju", u svom stilu je prokomentarisao Mourinho za kojeg su mnogi odmah pomislili kako ustvari negoduje zbog toga što se nije našao u spisima francuskog stručnjaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.