Man City već sprema veliki transfer u Januaru - Guardiolina meta je najbolji igrač svijeta

Kako smo navikli od Manchester City-a da bude najaktivniji na tržištu svaki prelazni rok, izgleda da će tako biti i u januaru. 


Svaki prelazni rok Man City potroši velike količine novca, ponajviše na odbranu koja je izgleda najveći problem Guaridiole.

Prelazni rok je zavšen a uprava zajedno sa Guardiolom nanišanila veliko pojačanje za zimski prelazni rok. Kako smo navikli da najveći novac ulažu u defanzivu izgleda da ovaj put okrenuli ka napadaču. Pokušali su u ljetnom prelaznom roku da ga pridobiju ali nisu uspjeli i zato se već sada bacaju na poso da završe senzacionalni transfer. 



Prva zvijeza Barcelone Lionel Messi je bio na pragu da napusti Camp Nou ali uprava ga je uspjela zadržati bar za sada, a pitanje je hoće li uspjeti i u januaru. Messi je odlučio da ispoštuje ugovor do kraja, što znači na ljeto da postaje slobodan igrač i svi velikani fudbala će se boriti za njegov potpis.

Zato je Guardiola spreman već u januaru da Barceloni ponudi 15 miliona funti i pokuša dovesti Messia. To nije realna cijena za igrača kakav je Messi ali na ljeto Barcelona neće moći zaraditi ništa na njegovoj prodaji. 



Poznato je da je Guardiloa veliki fan Messia i kojeg je svojevremeno trenirao, a takođe na transfer može uticati veliki prijatelj i saigrač iz reprezentacije Aguero. Direktor City-a je već rekao Guardioli da će imati sigurna sredstva da u januaru vidi Messia na Etihad-u.

Da će bitka biti laka neće jer će se uključiti svi velikani, prije svig PSG zbog finansijskih uslova koje će moći da pruži najboljem igraču svijeta. U redu čekaju i Manchester United, Bayern, Juventus, Chelsea ko će prije stići do najboljeg igrača svijeta i ko će biti konkretniji ostaje da sačekamo januar i odluku Messia.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.