Felix Magath opleo po Guardioli - Nije Guardiola osvojio trofeje, nego Messi

Svima je dobro poznato kako je igrala Barcelona kada ju je sa klupe predvodio iskusni Pep Guardiola, ali ima i onih koji ne misle da je to zbog njega.


I pored činjenice da se radi o jednom o najtrofejnijem treneru današnjice, mnogi osporavaju trenersko umeće Pepa Gvardiole. 

Španac je osvojio sve domaće trofeje sa Bajernom i Mančester siti, ali nije napravio iskorak u Ligi šampiona zbog čega je prevashodno i angažovan u tim klubovima nakon velikog uspeha u Barseloni kada je osvojio sve moguće trofeje u Španiji, ali i van nje. 



Iskusni nemački trener Felix Magath istakao je u jednom intervjuu da je jedini razlog za to - Leo Messi i na taj način ne samo da je osporio Guardioline kvalitete, nego je osporio kompletan Pepov sistem

"Nije Gvardiola osvojio trofeje, nego Messi. Bez njega, Pepov sistem nikada nije funkcionisao, inače bi odavno osvojio Ligu šampiona i sa Bayernom i sa Mančester sitijem", smatra Njemac koji nema problema da kaže ono što misli.



Felix Magath je takođe istakao i da su Bayern i Siti timovi koji su glavni favoriti za osvajanje domaćih trofeja, te da to nije razlog Gvardiolinog dolaska. Mnogi bi se složili sa njim, Pep nikako da se približi "ušatom" posle Barse...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.