Zvijezda Premier lige ponuđena Juventusu - Čeka se Pirlova odluka

Ako Prilo da dozvolu, zvijedu Premier lige mogli bi da gledamo u Seriji A


Novi trener Juventusa Andrea Pirlo je istakao da želi da njegov tim igra u formaciji 4-3-3, pa bi Adama Traore možda bio i idealna akvizicija za Staru damu. U praksi bi Traore zamijenio Douglasa Costu koji je navodno u pregovorima sa nekolicinom klubova među kojima je i Manchester United.

Calciomercato.com tvrdi da je Traorea Juventusu ponudio menadžer Jorge Mendes koji ima odlične veze i sa Starom damom i sa Wolverhamptonom. Međutim, ukoliko Juventus i odluči krenuti po Traorea on neće biti jeftin. Cijena 24-godišnjaka koji je prošle sezone postigao šest golova i upisao 12 asistencija u dresu Wolverhamptona je čitavih 70 miliona eura.



Stara dama bi sredstva za Traoreov transfer mogla skupiti prodajom Douglasa Coste i Federica Bernardeschija. Ipak, i da skupi novac neće biti bez konkurencije jer su za Traorea navodno zainteresovani i klubovi poput Liverpoola i Manchester Cityja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.