Završen još jedan veliki transfer za premoćni Chelsea - Stiglo pojačanje od 100 miliona

Ono što se danima špekulisalo danas je dobilo potvrdu i reklo bi se da Chelsea za ovu sezonu pravi itekako moćan tim.


Kai Havertz, fantastični njemački fudbaler, postat će ubrzo novi igrač londonskog Chelseaja i to je još jedno u nizu pojačanja Londonskog kluba za ovu sezonu.
Sky Germani objavio je danas kako je londonski klub postigao konačan dogovor sa Bayerom iz Leverkusena o transferu sjajnog 21-godišnjaka i on će naredne sedmice put Londona na potpis ugovora. Havertz još nije odradio ljekarske preglede.



Nalazi se sa reprezentacijom Njemačke, ali bi već nakon nedjeljne utakmice protiv Švicarske trebao da se zaputi ka Engleskoj i u svoj novi klub na radost brojnih navijača Chelsea koji već neko vrijeme očekuju ovog igrača.

Transfer je vrijedan 100 miliona eura, a postoji velika mogućnost da će Bayer na pozajmicu do kraja sezone dobiti defanzivca Malanga Sarra, koji je nedavno potpisao ugovor sa Plavcima i na taj način bar malo ublažiti posljedice odlaska prve zvijezde tima.



Chelsea je ovog ljeta napravio sjajne poslove što se transfera tiče, a Havertz je 'kec na desetku' i moglo bi se već početi spekulisati kako bi Chelsea mogao da bude jedan od klubova koji će se boriti za titulu u ovoj sezoni Premier lige.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.