Svi ga žele: I Guardiola kreće po mladu francusku zvijezdu - City već započeo pregovore

Pep Gaurdiola je pronašao kritične tačke svoje ekipe i želi da ih sanira u što kraćem roku i već je krenuo praviti korake u tom smjeru.


Čini se kako smatra da baš zadnjoj liniji tima treba pojačanje te je sad krenuo po jednog od najtalentovanijih defanzivaca planete.
Gazzeto dello Sport prenosi kako su Pep Guardiola i čelnici Manchester Cityja već krenuli po veliku zvijezdu njemačke Bundeslige i ekipe Leipziga.



Riječ o mladom igraču koji je pružio sjajne partije proteklih sezona i skrenuo na sebe pažnju čitave planete, čak je u ovoj godini zaigrao i za francusku reprezentaciju i ubilježio već 2 nastupa. Ako uzmemo u obzir da je riječ o momku koji je 1998 godište i koliko je jaka konkurencija u reprezentaciji može da nam odmah bude jasno o kakvom talentu i igraču se radi.

Riječ je o sjajnom francuzu Dayotu Upamecanu koji je 2017. godine iz Red Bull Salzburga došao u redove Leipziga i u protekle 3 sezone već zabilježio 83 nastupa, a 3 puta se upisao i u listu strijelaca.



Prema italijnskim medijima iz Cityja su već ušli u pregovore oko dovođenja ovog igrača pošto i sam Guardiola smatra da je igrač poput njega neophodan u narednoj sezoni u borbi za titulu prvaka Premier Lige, ali i UEFA Lige Prvaka.

Naime, Guardioli bi ekstra došao ovakav tip igrača koji već ima iskustvo igranja Lige prvaka i protiv najvećih svjetskih klubova u protekloj sezoni, te bi Guardiola mogao i da stvori sjajan tandem od njega i Laportea i na taj način riješi brojne probleme koji su ga mučili kroz prethodne sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.